5 скрити трика във Facebook, които трябва да започнете да използвате

Facebook може да бъде благодат или бана, зависи от това как гледате на него, но при повече от 1 милиард активни потребители, хората намират, че това е първото. Всички бихме могли да се съгласим, че определено е важно средство за много хора да се свързват с приятели, семейство, познати и до известна степен със света като цяло. Ако използвате Facebook много, ето пет скрити функции, които трябва да започнете да използвате.

1. Достъп до папката за секретно съобщение

От време на време може да получите някои съобщения в Messenger от не-приятели или не-приятели на приятели, които Facebook екрани за вас. Те могат да включват спам съобщения, но могат да включват и законни съобщения от хора, с които нямате непосредствена връзка. Добра практика е от време на време да проверявате тези филтрирани съобщения.




За достъп до тази папка на работния плот, отидете наhttps://www.facebook.com/messages/ и в горния ляв ъгъл щракнете върху иконата на зъбчатка и след това кликнете върху „Искания за съобщение“. В следващия раздел кликнете върху „Вижте филтрирани заявки“. Това ще разкрие всички съобщения, които Facebook послушно скри от вас. Там може да има няколко, които наистина сте искали да видите!



За мобилната версия на Facebook кликнете тук, за да разгледате това ръководство.

2. Обхват всички публични снимки на вас

Чудесно е, че Facebook първо иска вашето разрешение, когато някой ви маркира в снимка, но може да има публични снимки, които може да сте пропуснали или тагове, които искате да изтриете.




За да прегледате тези снимки, най-добрият начин е да проверите вашия дневник на дейностите във настолната версия на Facebook. (За да влезете в дневника на активността си, просто щракнете върху бутона „Преглед на дневника на активността“, разположен в долната дясна страна на обложката на работния плот.) В страницата „Дневник на дейностите“ кликнете върху „Снимки“ в лявата колона, след това „Снимки на Ти.'

От тук има множество ощипвания, които бихте могли да направите с падащите стрелки на десния ъгъл. За да видите всичките си видими обществени снимки, изберете „Public“ на стрелката „Shared with:“ и изберете „Visible“ на стрелката „On Timeline“ и след това превъртете надолу, за да прегледате. След това можете да скриете снимки от своята Timeline или да докладвате / премахвате маркери, като щракнете върху иконата на молив.

3. Излезте от Facebook дистанционно

Може да има моменти, когато сте влезли във Facebook с помощта на приятел или обществен компютър и може да сте забравили да излезете. Това може да ви изпише проблеми, тъй като това е една голяма сигурност не-не. За щастие, Facebook има начин да ви излезе от всичките си сесии дистанционно.




В настолната версия на Facebook щракнете върху малката стрелка на падащото меню в горния десен ъгъл и след това изберете „Настройки“. След това щракнете върху „Защита и вход“. Тук потърсете секцията „Къде сте влезли“. В този раздел намерете устройството, от което искате да излезете, като щракнете върху трите вертикални точки отляво и след това изберете „Изход“.

Ако не сте сигурни на кое устройство сте били, просто превъртете надолу през списъка с устройства, след което изберете „Излезте от всички сесии“. Това ще ви излезе от всичките си сесии, дори вашите упълномощени устройства, така че имайте предвид, че ще трябва да преупълномощават вашите устройства отново.

За потребители на мобилни Facebook, щракнете тук, за да видите тук пълното ни ръководство.

4. Предотвратете другите да публикуват на вашата времева линия

Понякога просто искаш малко спокойствие и тишина и не искаш приятелите ти да пускат бъбриво на стената си във Facebook. Може би твоят рожден ден е тайна и не искаш някой да те поздрави във вашата времева линия във Facebook, за да го видят всички.




За да направите това на настолния Facebook, отидете на страницата „Настройки“ отново и след това изберете „Времева линия и маркиране“ в лявата колона. За да попречите на някой да публикува неща във вашата времева линия, просто кликнете върху „Редактиране“ в секцията „Кой може да публикува на вашата времева линия“ и го задайте на „Само аз“. Това ще попречи на приятелите ви да ви смущават повече.


кой е най-добрият интернет браузър

Можете също да изключите автоматично маркиране на публикации в този раздел. Това ще ви позволи да прегледате публикациите, на които вашите приятели ви маркират, преди да се появят на вашата времева линия.




За повече съвети за времева линия и маркиране, вижте тази статия.

5. Скриване на известията за определени публикации

Ето лесен ощипвам. Ако сте били маркирани в публикация на приятел, ще получавате известия всеки път, когато някой хареса или коментира тази публикация, дори от не-приятели. Ако стане малко пресилено и не се интересувате особено от това, което трябва да кажат всички останали, можете да изключите известията за всяка публикация.




За да направите това, просто отидете на публикацията, след което кликнете върху малкия указател на стрелка в горния десен ъгъл на заглавката на публикацията, след което изберете „Изключване на известията за тази публикация.“ Това работи както за настолната, така и за мобилната версия на Facebook. Ах, сладкият звук на тишината.

Има много трикове и съвети във Facebook, така че не забравяйте да проверявате отново на нашия сайт редовно за повече.

Facebook стартира нова функция за сигурност, която трябва да използвате сега

Търсите да увеличите сигурността на акаунта си и да не измамите? Facebook непрекъснато добавя нови функции за защита, за да помогне на потребителите си да избягват хакери, измами и фалшиви истории.

Вижте някои от новите функции, които могат да ви помогнат да се предпазите от онлайн измами.