Контролирайте данните си: Как да изключите архивирането на iCloud

От създаването си iCloud се утвърди като една от най-популярните услуги за съхранение на Apple и с право. Дава на потребителите надежден достъп и възможност за съхраняване, синхронизиране и архивиране на съдържание (и много повече) на множество устройства.

Удобно е да знаете, че всичките ви данни се архивират в облака. Има обаче и въпросът „Как да изключа iCloud, ако не го използвам?“ Този въпрос става все по-често срещан.

Въпреки че голяма част от потребителите все още предпочитат използването на функцията iCloud, по много причини може да е време да направите промяна. Ще ви дадем какво, защо и как трябва да изключите функцията iCloud на вашия iPhone.



Какво е резервно копие на iCloud?

Да започнем с основните положения и да продължим напред. Най-просто казано, функцията iCloud на Apple ви позволява да синхронизирате и съхранявате необходимите данни на множество устройства.

С други думи, iCloud ви осигурява лесен достъп до вашите данни независимо дали използвате iPhone, iPad и др. Докато сте влезли със същия идентификатор на Apple, можете да намерите цялото си съдържание на iCloud на всяко устройство.

Самият iCloud се оказа удобен инструмент за денди за онези, които желаят да имат изключителен достъп до съдържанието им, независимо кое устройство използват. Освен това предлага на всеки потребител 5GB безплатно пространство за съхранение. Освен това потребителите могат да запазват и синхронизират снимки, филми, музика и документи, както и да актуализират календари, да добавят контакти и много други.

Освен за съхраняване и синхронизиране, iCloud е полезен и за други неща. Може да се използва за архивиране на данни, споделяне на снимки и дори да намерите вашия iPhone, ако е изгубен или откраднат. Точно така, ако активирате функцията Find My iPhone, крадците няма да могат да изключат или деактивират телефона ви без паролата ви iCloud.


средно чисти за телефони с Android

Причини, поради които няма да се нуждаете от iCloud

И така, ако iCloud ви предоставя всички тези готини и полезни функции, защо бихте искали да го изключите?



Отговорът винаги се връща към най-ценната стока в онлайн света - поверителност. Колкото и полезен да е iCloud, може да дойде момент, в който просто искате той да бъде изключен, за да се запазят личните данни от неоторизирани потребители.

Истината е, че има такива от нас, които може да не искат автоматично да се споделят определени снимки и документи, които всеки може да види. Това включва и Apple. Или може би просто искате да поставите пауза на iCloud, синхронизирайки определено съдържание от едно устройство на друго.

Как да изключите iCloud

Изключването на iCloud е доста лесно и дори има начин да изберете и кои приложения и възможности искате да бъдете затворени или запазени. Можете да изключите синхронизирането на специални елементи, да излезете от iCloud или просто да изтриете акаунта от устройството си.


equifax 125 долара измама

Ако искате да изключите / излезете от iCloud на вашия iPhone, изпълнете следните прости стъпки:



  • Започнете, като отидете на вашия Настройки ап
  • Докоснете вашия име в горната част на екрана
  • Превъртете до дъното и изберете Отписване опция
  • След това ще бъдете подканени да въведете вашия Apple ID. Чукнете Изключи бутон. Това ще доведе до изключване на функции като, Find My iPhone.
  • От тук можете да изберете кои данни искате да запазите на телефона си. Изберете конкретна програма / приложения, които искате да запазите, като преместите плъзгача в зелено (включено).
  • Продължете с докосване на Отписване бутон в горния десен ъгъл.
  • Избери Отписване опция последен път. Вече сте излезли и iCloud и неговите функции са деактивирани.

Сега вероятно се питате: „Ами ако не искам да изключа iCloud напълно, а само някои специфични функции?“ Добър въпрос.

Просто преминете през следните стъпки:

  • Отиди при твоя настройки
  • Избери своя име
  • Чукнете iCloud
  • Ще се появи екран с всичките ви изброени функции iCloud. За да деактивирате функциите, които не искате, можете да местите плъзгачите, докато не побелеят. Това означава, че функцията е изключена.
  • Сега за определени функции, като Photos, ще трябва да направите допълнителна стъпка. Чукнете меню бутон за всеки да бъде пренасочен към друг екран с повече опции. Можете да преместите плъзгачите в изключено положение оттам.

Това е, вашият iCloud е изключен за съхраняване, докато не решите да го използвате отново.