Google ви принуждава да влезете в Chrome - ето как да го спрете

Ако сте един от милионите, които използват браузъра Chrome на Google, вероятно забелязвате някои фини (и не толкова фини) промени в работата си със сърфирането.

В случай, че все още не сте забелязали, за да отпразнуваме 10-ата си годишнина, Google наскоро актуализира популярния си браузър Chrome с версия 69.

Chrome 69 се предлага с обновен потребителски интерфейс, включващ заоблени раздели, чисто нова лента с менюта и други фини козметични промени, базирани на естетиката на Material Design 2.



Тази актуализация носи със себе си преработена система за управление на пароли и автоматично попълване и разнообразие от ощипвания под капака, които имат за цел да подобрят сигурността и да ускорят преживяването на сърфирането.

Изследователите по сигурността обаче критикуват решението на Google да скрие по подразбиране „www” и „m” поддомейни от адреса на Chrome. Кликнете тук, за да научите как да отмените тази промяна.

Но, както се оказва, това не е единствената промяна, която има настроени към поверителност и сигурност потребители на Chrome. Прочетете нататък и ще ви разкажа за тази малка подробност, която Google промъкна с Chrome 69, която може да наруши поверителността ви.

Принудителни влизания в Chrome

Винаги ли държите услугите на Google и активността си в сърфиране в Chrome разделени? Например, може да има моменти, в които искате да проверите вашия Gmail акаунт, без да сте задължително влезли в самия браузър Chrome. Всичко зависи от теб.




Това разграничение е важно за хората, които не искат личните им данни в браузъра Chrome да се изпращат до сървърите на Google без тяхното разрешение. В миналото, ако не влезете в Chrome с акаунт в Google, вашата активност при сърфиране се съхранява само локално на машината, която използвате.

Забавен факт: Google е основана на 4 септември 1998 г.

Е, изглежда, че тази политика се е променила в Chrome 69. Сега, всеки път, когато влизате и използвате услуга на Google като Gmail, Карти или YouTube, вашият акаунт в Google ще бъде автоматично влезе в браузъра Chrome, който използвате, също ,


как да гледате на пазара mlb игри без кабел -

Защитниците на поверителността се оплакват, тъй като това „принудително влизане“ може да заблуди неподозиращите потребители на Chrome да предадат личните си данни за сърфиране, без да го осъзнават.




В публикация в блога Матю Грийн, професор по криптография в университета Джон Хопкинс, обясни, че тази фина промяна има „сериозни последици за личния живот и доверието“.

„Отсега нататък всеки път, когато влизате в собственост на Google (например Gmail)“, Chrome автоматично ще се регистрира автоматичновпишете браузъра в своя акаунт в Googleза теб - предупреди Грийн. „Ще направите това, без да ви иска или дори изрично да ви уведоми. '

В Chrome 69 единственият индикатор, в който сте влезли, е, че снимката на потребителския ви профил в Google се показва в горния десен ъгъл на браузъра. За Green това е тревожна промяна, тъй като това може да означава, че Chrome автоматично активира функцията на Google „Синхронизиране“ без разрешение на потребителя.

В случай, че не сте знаели, Google Sync е функция, която автоматично качва активността на браузъра ви, отметките, паролите и други данни на сървърите на Google, така че да имате достъп до тях на множество компютри и джаджи. Удобно е, със сигурност, но някои потребители избират да не го включват изобщо поради опасения за поверителност.

„Независимо дали умишлено или не, това води до улесняване на хората да активират синхронизирането, без да знаят, или да мислят, че вече синхронизират и по този начин няма допълнителни разходи за увеличаване на достъпа на Google до техните данни“, пише Грийн в своето блог пост.

Отговорът на Google

За да се справят с тези проблеми, инженерите на Chrome поясниха, че тази промяна е предназначена просто да информира потребителите, че са влезли в браузъра и по никакъв начин не позволява автоматично синхронизиране на Google.




В тема на Twitter, инженерът на Chrome Адриен Портър Фелт обясни, че новата функция не означава, че Chrome автоматично изпраща историята на сърфиране до Google и „Синхронизирането не е включено, освен ако по-късно не го включите“.

Felt също така написа, че екипът за разработка на Chrome направи тази промяна, за да „предотврати изненади в сценарий на споделено устройство“, където хората понякога излизат от „съдържателна зона“ на Google, без да осъзнават, че все още са влезли в Chrome.


проверявайте известията си с един поглед, когато докоснете и задържите икони на приложения на началния екран.

„Новият потребителски интерфейс ясно ви напомня всеки път, когато сте влезли в акаунт в Google. Плюс това, сега трябва да излезете само на едно място, преди да споделите компютъра си с някой друг “, обясни Felt.




Освен това тя даде да се разбере, че активирането на Sync все още изисква допълнителна ръчна стъпка след влизане в Chrome. Само влизането в Chrome не го активира автоматично.

Въпрос на доверие

Хм, от гледна точка на използваемостта, тази нова промяна има смисъл; Критиците на тази настройка казват, че тя трябва да бъде съобщена по-ясно на потребителите на Chrome.




С неотдавнашния спор около правилата за проследяване на местоположението на Google, тези видове неразкрити промени могат да разрушат доверието на потребителите в Google. Както Грийн предупреди в своя блог, „доверието не е възобновяем ресурс“.

Филц също потвърди Декларация за поверителност на потребителите на Chrome е актуализиран (след факта), за да отразява новите промени.

През годините Google винаги е вършел страхотна работа, печелейки доверие на потребителите, но това се променя ли? Въпросът сега става: „Вярваме ли на Google?“ Слушайте безплатния подкаст Consumer Tech Update по-долу, за да разберете.

Как да деактивирате принудителните влизания в Chrome

Ако не искате тази промяна за автоматично влизане в Chrome 69, ще се радвате да знаете, че все още има начин да го заобиколите.




Ето как го деактивирате:

1. Отворете браузъра си Chrome, след това го копирайте и поставете в адресната си лента:

хром: // знамена / # профил последователност

2. НатиснетеВъведете,

3. Вашият браузър Chrome вече ще показва страница, показваща „Съгласуваност на идентичността между браузъра и буркана с бисквитки”Настройка.


прави Norton премахване на зловреден софтуер




4. В падащото меню променете настройката си на „хора с увреждания. ”

5. Chrome ще ви подкани да рестартирате браузъра, за да влезе в сила промяната. Кликнете върху „Рестартирайте сега', За да рестартирате Chrome, за да влязат в сила промените.