Как да изтриете всичко, което някога сте търсили в Google

Дали идеята на Google да знае, че всеки ваш ход ви подлудява?

Помислете за това, технологичният гигант знае всеки автомобил, който сте мислили да закупите. Освен това той знае още лични данни, като например от какви медицински състояния боледувате, от колеги, от които сте се опитали да намерите информация и къде мислите да предприемете следващото си пътуване.

Google знае всички тези неща от многото ви търсения в интернет. Разбираемо е, ако смятате, че това е ужасен риск за поверителност - защото е такъв.



Ето защо ще ви кажа как да изтриете всичко, което някога сте търсили в Google.

Какво е инструментът на Google My Activity

Първо, нека да поговорим за инструмента за настройка на профила на Google, Моята активност, Тук ще видите цялата си активност в търсенето в множество платформи. Тук също можете да редактирате или изтриете информацията, която намерите.

За да намерите Моята активност, отидете на началната страница на Google и влезте в акаунта си. Докоснете кръга в горния ъгъл с първоначалния си вътре и ще се отвори меню, щракнете Моята сметка,

Кликнете върху секцията Моята активност, посочена като опция в плочките за визуализация.

Оттам ще бъдете помолени да потвърдите паролата си, преди да се покаже всяка ваша информация.

След това ще ви покажа как да изтриете историята на търсенията си.


разходи за доставка на клуб sams

Как да изтриете историята на търсенето с Google

Процесът на изтриване на историята на търсенето ви с Google всъщност е доста прост. Първият ви ход е да отидете на страницата на Google Моята активност. Следвайте стъпките, които ви дадох по-рано, за да стигнете до там.




След това използвайте тези стъпки, за да изтриете цялата си история на търсенето:

  • Докоснете Изтриване на активността от - От лявата страна на страницата „Моята активност“ ще видите меню с действия. Докоснете Изтриване на активността от.

Това ще покаже поле за избор, където изберете дата за изтриване и продукт.

  • Изберете Всички времена - Под Изтриване по дата в полето за избор променете Днес на Всички времена, Това ще изтрие всяко търсене в Google под акаунта ви от архива му. (Забележка: Има и опция за избор на период от време, за да изтриете търсенията, но е по-лесно и по-сигурно да ги изтриете всички.)
  • Изберете Търсене - В падащото меню променете Всички продукти на Търсене, Това означава, че ще изтриете само историята на търсенията си. Има още опции за избор, като Всички продукти, Реклами, Chrome, Карти, Търсене на видео и YouTube. Ако искате само да изтриете историята си на търсене с Google, изберете Търсене.
  • кран Изтрий - Ще се появи изскачащ прозорец, който ви предупреждава, че вашата активност може да направи услугите на Google по-полезни за вас, като по-добри опции за пътуване в Карти и по-бързи резултати в Търсене.
  • Кликнете Добре- Ще се появи друг изскачащ прозорец с молба да потвърдите, че искате да изтриете активността си от търсенето от всички времена и ви предупреждава, че тези елементи ще бъдат изтрити за постоянно от вашия акаунт в Google.
  • кран Изтрий,

Това е, успешно сте изтрили историята на търсенето си с Google. Трябва да следвате тази процедура на всеки няколко месеца, така че бъдещите търсения да не се архивират като тези, които току-що сте изтрили. Това е толкова просто.