Колко от вашия Facebook профил може да се види от непознати? Тази популярна функция се завръща

Да се ​​надяваме, че този път сигурността е по-добра. Facebook върна по-голямата част от популярната функция, която беше целта на мащабен хак през миналата година.

Наричана „Преглед като обществен“ или Преглед като накратко, функцията позволява на притежателите на акаунти да виждат как изглеждат профилите им на хора, с които не са приятели. Очевидно хората наистина се интересуват от това как изглеждат към непознати или бивши и дори потенциални работодатели. Но на каква цена?


имам нужда от настройки

Тази година Facebook имаше редица погрешни стъпки в начина, по който събира, използва и съхранява личната информация на потребителите. Играе ли се с огън, като върне тази потенциално рискова функция?






Хакерите използват уязвимостта в кода View As

През септември 2018 г. Facebook обяви, че View As Public е хакнат и са нарушени до 50 милиона акаунти.

Използвайки уязвимост в кода на функцията, хакерите успяха да грабнат маркери за достъп на потребителите, което им позволява да поемат акаунти на хората. Въпреки че маркерите за достъп не са пароли на потребителите, те позволяват на хората да влизат в акаунт, без да се нуждаят от парола.

В момента на хака, Facebook нулира маркерите за достъп и помоли 90 милиона потребители да влязат обратно във Facebook, за да защитят своите акаунти.

Две седмици след първоначалното съобщение, Facebook съобщи, че хакът засегна 29 милиона акаунти на потребители. По това време компанията заяви, че хакерите се оказват спамери, които се опитват да получат лична информация, която да се използва за маркетингови цели.


flir fx актуализация на фърмуера

След хак атаката, Facebook спря функцията View As, докато не реши проблемите с кодирането.




Facebook връща View като с добавена функция

Осем месеца след премахването на View As, Facebook каза по-рано тази седмица, че функцията се е върнала. Той обяви новината като актуализация на оригиналния си блог от септември 2018 г., който обсъди хака.

„Завършихме нашия преглед на сигурността и активираме отново версията на функцията„ Преглед като “, която позволява на хората да видят как изглежда профилът им на хора, с които не са приятели във Facebook. Тази версия не е засегната от инцидента със сигурността и е значително по-популярна от „Вижте като конкретно лице“. “

Функцията View As Specific Person позволява на потребителите да видят как изглеждат техните профили за конкретен приятел. Наред с това да не е толкова популярен като View As, Facebook реши да не възстановява функцията View As Specific Person, защото се опитва да опрости функцията.

Като част от рестартирането, Facebook добави бутон „Редактиране на публични подробности“ в страниците на потребителските профили. Бутонът позволява на потребителите да правят редакции в своите профили View As.

Новият View As идва седмици, след като Facebook обяви, че разделя услугата на две отделни области. Това е всичко, от което се нуждаем, нали ... още Facebooks!?!?