Една критична настройка на времевата линия във Facebook, която трябва да направите сега

Сигурен съм, че сте много внимателни какви снимки, актуализации на състоянието и статии поставяте във времевата си линия във Facebook. В крайна сметка не искате да се срамувате пред приятелите, семейството и колегите си сега или в бъдеще, дълго след като сте забравили какво сте публикували в момент на вълнение.

За съжаление, не всички в живота ви може да са толкова внимателни. Това е проблем, когато някой от приятелите ви може да публикува нещо на вашата времева линия.

Може да е снимка, която не ви показва в най-добрата светлина (буквално или образно), карикатура, за която знаят, че ще ви се стори смешна, но други може да ви се сторят обидна, статия, с която не сте съгласни, история, която не знаете Не искам всички да знаят или редица други неща. Виждах как се случва на други и дори ми се е случвало.



За щастие, можете да го спрете напълно с проста промяна в настройките на Facebook. Ще ви кажа и как да настроите настройките си, ако не искате да изключите изцяло тази функция, но все пак искате контрол.

Изключете публикуването на времева линия

Най-добрият ви вариант е да спрете всеки да публикува на вашата времева линия. За целта отворете страницата си във Facebook и в горния десен ъгъл на страницата щракнете върху триъгълника нагоре и изберете Настройки.

В лявата колона изберете „Времева линия и маркиране“. В дясната колона до „Кой може да добави неща към моята времева линия?“ Потърсете „Кой може да публикува на вашата времева линия?“ И щракнете върху връзката „Редактиране“ вдясно.

Променете настройката от „Приятели“ на „Само аз“. Сега вие сте единственият, който може да публикува. Simple!

Разбира се, може би нямате нищо против повечето ви приятели да публикуват, просто искате да ограничите кой го вижда. Можете да го направите и вие.

Управление на публикуването на времева линия

В екрана „Времева линия и маркиране“ погледнете под „Кой може да вижда нещата от моята времева линия?“ Щракнете върху връзката „Редактиране“ до „Кой може да вижда какво публикуват другите на вашата времева линия?“


доказателство Алекса слуша




По подразбиране това трябва да бъде зададено на Приятели, но можете да го превключите на Всички, Приятели на приятели, Само аз или По поръчка. Ако изберете Персонализирано, можете да изберете кой трябва да вижда тези публикации и кой не трябва.

Можете да зададете отделни хора или да изберете списъци с хора. Например можете да изберете да оставите списъка на „Близки приятели“ да вижда какво публикуват другите хора, докато „Сътрудници“ не могат. Щракнете тук, за да научите как да създавате и редактирате списъци във Facebook.

Разбира се, ако направите това, ще искате да се уверите, че настройките действително работят. На екрана „Времева линия и маркиране“ в раздела „Кой може да вижда нещата от моята времева линия?“ Ще намерите „Прегледайте какво виждат другите на вашата времева линия“.

Кликнете върху връзката „Преглед като“ вдясно и можете да видите как изглежда вашата времева линия във Facebook на определени хора. Така че можете да изберете онзи колега или роднина, който обича да клюкарства, и да се уверите, че не могат да видят нещо, което е достойно за клюки.

Функцията „Преглед като“ също ви позволява да гледате профила си, сякаш сте непознат. Това е добър начин да разберете какво точно може да види един член на широката общественост, ако гледа вашата страница във Facebook. Може да се изненадате от това, което не е толкова скрито, колкото си мислите.

Psst ... Искате повече съвети? Не забравяйте да следвате Ким Командо нататък Facebook и YouTube, Точно тук ще видите всички наши най-популярни истории с един поглед и където публикуваме полезни видеоклипове. Просто кликнете върху „Харесвам“ във Facebook, и „Абонирайте се“ в YouTube за да получите най-важните истории. Ще намерите тези връзки в горния десен ъгъл.

Още съвети, които не можете да пропуснете:

7 Facebook съвети знаят само потребителите на власт




Блокирайте досадните хора във Facebook, без да ви хващат

5 въпроса, които да зададете, преди да кликнете върху ВСЯКА връзка