Изключете визуализацията на вашия iPhone, така че хората да не виждат вашите съобщения

Поверителността и сигурността са на върха в съзнанието ни, що се отнася до технологиите. Пускаме антивирусен софтуер, пазим паролите си и се пазим от нарушения. Но има един фин начин, по който другите хора да виждат какво правите: като погледнете през рамо.

Заключеният екран на вашия телефон може да предоставя информация на любопитни очи. Известията за приложението Съобщения в iOS може да се показват като визуализации на заключения екран, които дават тема на разговор, както и името на контакта.

Хората, които са много бдителни за опазването на своята поверителност, могат да изключат тези визуализации на своите съобщения на своите телефони iPhone и да пазят тази информация скрита от снайперистите. Ще се съсредоточим върху това как работи с приложението Съобщения на Apple, но тези стъпки ще работят и за много други приложения.



Първо се информирайте

Последната операционна система на iOS 12 на Apple, дебютира тази есен, и най-новите iPhoni отговарят на условията за актуализация. Ако не сте се актуализирали, продължете напред и направете това. Има много приятни подобрения в iOS 12, включително някои актуализации за сигурност. Вижте 10 неща, които можете да направите в iOS 12, които не можете да правите преди.




Изключете визуализациите




Една проста стъпка, която трябва да направите, за да маскирате съдържанието на вашите съобщения, е да изключите визуализациите. За целта се насочете към Настройки и докоснете Известия. Потърсете приложението Съобщения и натиснете върху него. Под Опции ще видите настройка за Показване на визуализации, която може да бъде настроена на „Винаги“. Докоснете това, за да получите достъп до другите си опции, включително „Когато е отключена“ или „Никога“. Изберете тази, с която се чувствате най-удобно.


спри да ме слушаш google

Този съвет е приложим за някои други приложения, освен Съобщения. В настройките за приложения като Twitter, Gmail и Instagram ще намерите опцията „Show Previews“.




Върви крадено

Скриването на известията за вашите съобщения означава компромис между сигурност и удобство. Удобно е само да погледнете заключения си екран и да видите кой току-що ви изпрати съобщение, но това също означава, че други хора могат да надникнат през рамото ви и да видят същото.




Един от най-лесните начини да скриете известията си за съобщения от заключения екран е да използвате функцията „доставете спокойно“. Можете да получите достъп до това от заключения си екран или от центъра за известия. Прекарайте пръст наляво над предупреждение за съобщения или група от предупреждения, ако използвате групирани известия. Докоснете „Управление“ и след това докоснете „Подайте спокойно“.

Apple описва как работи това: „Тихите известия се появяват в Центъра за известия, но не се показват на заключения екран, пускат звук, представят банер или значка на приложението.“ Това е като прикриване на вашите съобщения за съобщения. Не се тревожете обаче. Все още можете да получите достъп до тях, като отворите Центъра за известия, който събира вашата история на известията. Можете да стигнете до там, като плъзнете нагоре от средата на заключения екран или плъзнете надолу от центъра на горната част на екрана, когато устройството ви е отключено.

Щракнете или докоснете тук, за да научите за настройките за сигурност на iOS 12, които трябва да промените в момента.

Другата опция за управление на известията, освен „Поставете спокойно“, се нарича „Изключете…“ Това прави точно това, което звучи и изключва известията изцяло за вашето приложение Съобщения.

Ако имате притеснения за поверителност и се притеснявате от любопитни очи, тогава опцията Deliver Quietly е разумно компромис между сигурността и възможността да получите достъп до известията си от Съобщения, само като отворите Центъра за известия по ваше удобство.


hbo go directv сега

Ето един удобен бонусен съвет: Можете лесно да изчистите известията си с едно движение, като отворите Центъра за известия (прекарайте пръст нагоре от средата на заключения екран или плъзнете надолу от горния център на отключения екран) и докоснете и задръжте върху 'X' в кръга в горната част. Ще видите бутон „Изчисти всички известия“. Докоснете това, за да изчистите известията си.